- Στην αγορά πλυντηρίου ρούχων προτιμήστε το τύμπανο(είναι το ανοξείδωτο μέρος που έρχεται σε επαφή με τα ρούχα)να έχει μικρές οπές η να είναι κυψελωτό. Έτσι έχετε λιγότερες φθορές στα ρούχα καθώς κατά την διάρκεια της πλύσης δημιουργείται ένα φιλμ νερού ανάμεσα στα ρούχα και το τύμπανο.
- Μέτα από κάθε πλύση, καθαρίζετε τις θήκες των απορρυπαντικών από υπολείμματα, στεγνώνετε το λάστιχο της πόρτας και αφήνετε την ανοιχτή για 1-2 ώρες.
- Χρησιμοποιήστε το ειδικό καθαριστικό αλάτων κάθε 3 μήνες.
- Χρησιμοποιήστε ειδικές ταμπλέτες αποσκλήρυνσης σε κάθε πλύση(ενημερωθείτε για την σκληρότητα του νερού απο την Εταιρεία Ύδρευσης).
- Μπορείτε να συνδέσετε το πλυντήριο ρούχων και με παροχή ζεστού νερού (μίκτης), για να έχετε οικονομία σε χρόνο και χρήμα.
- Η δουλειά του μαλακτικού είναι να μειώνει το στατικό ηλεκτρισμό, και να μαλακώνει τις ίνες για να σιδερώνονται ευκολότερα τα ρούχα.
- Η ελάχιστη πίεση νερού στη βρύση πρέπει να είναι 1atm, και το ανωτερο10 atm.Αν είναι παραπάνω πρέπει να τοποθετήσετε μια βαλβίδα μείωσης.(μειωτήρας) Πρακτικά αν τοποθετήσετε ένα δοχείο κάτω από την βρύση, πρέπει σε 15 δευτερόλεπτα να γεμίζει 5 λίτρα.
- Προτιμήστε συσκευές που το μεγαλύτερο μέρος τους αποτελείται από πιστοποιημένα ανακυκλώσιμα υλικά γιατί έτσι έχουμε: λιγότερη κατανάλωση πρώτων υλών, άρα μειωμένο όγκο απορριμάτων, άρα οικονομία και οικολογία.
- Φροντίζετε και συντηρείτε το πλυντήριο σας, σκεπτόμενοι ότι το περιεχόμενο του μπορεί να ξεπερνά σε αξία την ίδια τη συσκευή.