- Κατω απο τις εστιες μην τοποθετειτε το πλυντηριο πιατων.Η ακτινοβολια που δημιουργειται απο τις υψηλες θερμοκρασιες μπορει να προκαλεσει ζημια στο πλυντηριο(ηχομονωση, πλαστικοι σωληνες κλπ.)
- Τα πιατα και τα ποτηρια που τοποθετουνται στο πλυντηριο πιατων, δεν πρεπει να ειναι εντελως καθαρα η να τα εχετε πλυνει πριν,γιατι αν το απορρυπαντικο δεν βρει να καθαρισει κατι,φθειρει τα σκευη.
- Χρησιμοποιειτε μονο το ειδικο αλατι αναγεννησης για τον αποσκληρυντη.(χωρις προσμιξεις, προιον ζεσης)
- Αν γεμισετε κατα λαθος τη θηκη του αλατιου με απορρυπαντικο ο αποσκληρυντης καταστρεφεται.
- Αν γεμισετε κατα λαθος τη θηκη του στιλβωτικου με απορρυπαντικο αυτη καταστρεφεται.
- Συνδεστε το πλυντηριο με παροχη ζεστου νερου για να εχτε οικονομια σε εξοδα και χρονο έως 35%. Προσοχη όμως, η συνδεση με το ζεστο νερο δεν πρεπει να υπερβαινει τους 60ºC. Σε διαφορετικη περιπτωση τοποθετηστε ένα μεικτη στη βρυση.
- Προγραμαματιστε το πλυντηριο πιατων στη σκληροτητα του νερου της περιοχης σας.(ενημερωθειτε για τη σκληροτητα απο την Υπηρεσια Υδρευσης)
- Το στιλβωτικο τοποθετειτε στην θηκη του και η τροφοδοσια γινεται αυτοματα(περιπου 3 ml) σε καθε πλυση.Η δουλεια του ειναι να βοηθαει στο στεγνωμα των σκευων.
- Μπορειτε επισης να χρησιμοποιησετε αντι στιλβωτικο, κοινο ξιδι με περιεκτικοτητα μεχρι 5% σε οξεα η 50% υγρο κιτρικο οξυ.Τα αποτελεσματα παντως δεν θα ειναι τοσο καλα.
- ΒΙΟΔΙΑΣΠΑΣΙΜΟΤΗΤΑ.Καινοτομιες οπως οι υδατοδιαλυτες συσκευασιες, ειναι παραγοντες που επιτρεπουν να μειωθει η επιδραση στο περιβαλλον, μια που απαιτουν μικροτερες ποσοτητες χημικων, Λιγοτερες συσκευασιες, λιγοτερη ενεργεια για το πλυσιμο των ρουχων.
- Χρησιμοποιηστε το ειδικο καθαριστικο πλυντηριου πιατων καθε 3 μηνες.
- Προτιμηστε συσκευες που το μεγαλυτερο μερος τους αποτελειται από πιστοποιημενα ανακυκλωσιμα υλικα γιατι ετσι εχουμε: λιγοτερη καταναλωση πρωτων υλων, αρα μειωμενο ογκο απορριματων, αρα οικονομια και οικολογια.
- Φροντιζετε και συντηρειτε το πλυντηριο σας, σκεπτομενοι ότι το περιεχομενο του μπορει να ξεπερνα σε αξια την ιδια τη συσκευη.