- Μην βαζετε ποτε μεσα στο φουρνο κονσερβες, γιατι δημιουργειται εντονη πιεση στα τοιχωματα της κονσερβας και μπορει να εκραγει. Κινδυνος τραυματισμου η ζημιας στο φουρνο.
- Μην τοποθετειτε ποτε ετοιμα κατεψυγμενα γλυκα η πιτσα, για ζεσταμα η ψησιμο, μεσα στο ρηχο η στο βαθυ ταψι του φουρνου.Ειναι καλυτερα να τα τοποθετησετε σε λαδοκολλα και πανω σε μια σχαρα. Τα ταψια μπορει να παραμορφωθουν σε τετοιο βαθμο ωστε να μην μπορειτε να τα βγαλετε απο το φουρνο. Κατεψυγμεμες πατατες, κροκετες η παρομοια τροφιμα μπορειτε να τα μαγειρεψετε στα ταψια.
- Στην αγορα μπορει να βρειτε καλυμματα αλουμινοχαρτου για προστασια των εσωτερικων τοιχωματων του φουρνου και να αποφυγετε το προβλημα του καθαρισμου. Η τοποθετηση τετοιων καλυμματων αλλαζει σημαντικα το αποτελασμα ψησιματος και επιπλεον μπορει να προκαλεσει ζημια στη συσκευη, με την τοπικη συγκεντρωση θερμοτητας απο αντανακλαση θερμοτητας.
- Χρησιμοποιειστε για τον καθαρισμο το ειδικο σπρει φουρνου και το πανι με μικροινες.
- Οταν μαγειρευετε μην ακουμπατε το ταψι στον πατο του θαλαμου,γιατι μπορει να παραμορφωθει ο πατος και να μην ψηνεται ομοιομορφα το φαγητο.
- Προτιμηστε σκουροχρωμα ταψια, αποφυγετε τα ανοξειδωτα γιατι ανταλακλουν τη θερμοτητα, με αποτελεσμανα αργει να ψηθει το φαγητο και να μην ψηνετε καλα απο κατω.
- Προτιμηστε συσκευες που το μεγαλυτερο μερος τους αποτελειται από πιστοποιημενα ανακυκλωσιμα υλικα γιατι ετσι εχουμε: λιγοτερη καταναλωση πρωτων υλων, αρα μειωμενο ογκο απορριματων, αρα οικονομια και οικολογια.