- Μην χρησιμοποιειται ποτε για τη διαδικασια αποψυξης, ηλεκτρικες συσκευες θερμανσης η κερια.Καταστρεφονται τα πλαστικα μερη της συσκευης.
- Εχετε υποψη σας οτι δεν μπορουν να τοποθετηθουν ολα τα ειδη φρουτων και λαχανικων μαζι στην ιδια λεκανη.Απο τη μια πλευρα μεταδιδονται οι οσμες(τα καροτα παιρνουν γρηγορα τη μυρωδια και τη γευση απο τα κρεμμυδια),και απο την αλλη πλευρα μερικα φρουτα και λαχανικα εκλυουν ενα ειδος φυσικου αεριου (αιθυλενιο) στο οποιο αντιδρουν και αλλοιωνονται πολυ πιο γρηγορα. Φρουτα και λαχανικα που εκλυουν μεγαλη ποσοτητα φυσικων αεριων ειναι: μηλα, βερικοκα, δαμασκηνα, αβοκαντο, συκα, πεπονια, βατομουρα, αχλαδια, νεκταρινια, ροδακινα. Φρουτα και λαχανικα που αντιδρουν με ιδιαιτερη ευαισθησια στα φυσικα αερια: ακτινιδια, αγγουρια,μπροκολο, κουνουπιδι, μανγκο, πεπονια, μηλα, ντοματες. Παραδειγμα: αν βαλουμε μπροκολο με μηλα , το μπροκολο θα διατηρηθει μικροτερο χρονικο διαστημα απο οτι συνηθως.
- Οι τροφες που ειναι πλουσιες σε πρωτεινες αλλοιωνονται πιο γρηγορα.Αρα τα οστρακοειδη αλλοιωνονται πιο γρηγορα απο το ψαρι, και το ψαρι πιο γρηγορα απο το κρεας.
- Μην αποθηκευετε στην καταψυξη μεταλικα κουτια η μπουκαλια με αεριουχα ποτα/αναψυκτικα, γιατι μπορει να προκληθει εκρηξη με κινδυνο τραυματισμου η ζημιας.
- Το ψυκτικο μεσο Ισοβουτανιο (R 600a),ειναι φυσικο αεριο και ακρως φιλικο προς το περιβαλλον, αλλα ευφλεκτο. Δεν καταστρεφει τη ζωνη οζοντος και δεν συντεινει στο φαινομενο του θερμοκηπιου. Η χρηση αυτου του ψυκτικου μεσου αυξανει το θορυβο λειτουργιας, δεν εχει ομως καμμια επιπτωση στην αποδοση της συσκευης. Οσο περισσοτερο ψυκτικο μεσο περιεχει μια συσκευη,τοσο μεγαλυτερος πρεπει να ειναι ο χωρος που θα τοποθετηθει. Πρεπει να υπαρχει η αναλογια χωρου 1 κβ.μ προς 8 γρ. ψυκτικου μεσου,ετσι ωστε σε τυχον διαρροη, να μην υπαρχει κινδυνος δημιουργιας ευφλεκτου μιγματος(ευφλεκτου μιγματος-ατμοσφαιρικου αερα). Παραδειγμα: αν ενα ψυγειο περιεχει 80 γρ.ψυκτικου μεσου τοτε ο χωρος πρεπει να ειναι το λιγοτερο 10 κβ.μ(2 Χ 2 Χ 2,5 μ.υψος) Στοιχεια για το ψυκτικο μεσο, θα βρειτε στην πινακιδα τυπου της συσκευης.
- Μην χρησιμοποιειτε για τον καθαρισμο των ανοξειδωτων επιφανειων σοδα, οξεα η χλωριο,δυνατα καθαριστικα, σκληρα σφουγγαρια η συρμα για κατσαρολες.
- Καθαριστε με την ειδικη κρεμα, το συντηρητικο και το πανι με μικροινες τις ανοξειδωτες επιφανιες.
- Μπορειτε προαιρετικα να χρησιμοποιησετε το σετ φιλτρων για οσμες.
- Προτιμηστε συσκευες που το μεγαλυτερο μερος τους αποτελειται από πιστοποιημενα ανακυκλωσιμα υλικα γιατι ετσι εχουμε: λιγοτερη καταναλωση πρωτων υλων, αρα μειωμενο ογκο απορριματων, αρα οικονομια και οικολογια.
- Για τους συντηρητες κρασιου φροντιστε ώστε η γυαλινη πορτα να εχει φιλτρο UV και να εχει ειδικες βασεις η μοτερ χωρις κραδασμους, καθως και φιλτρο οσμων